Széchenyi 2020

ETUC: Béremelést!

Illusztráció

 

 

 

 

 

 

 

 

ETUC: Béremelést!

 

Az Európai Szakszervezeti Szövetség kampányt hirdetett a munkavállalók béreinek emelésére.

 

A kampány a február 14-i bejelentéstől kezdődően egy éven keresztül zajlik majd, különböző eseményekkel, plakátokkal, Facebook és Twitter kampánnyal.

A kampánynak külön honlapja is van, melyen a támogatók aláírásukkal fejezhetik ki az egyetértésüket a béremelés szükségességével kapcsolatban.  Javaslom, hogy a SZEF tagszervezetei, tagjai aláírásukkal is támogassák a kampányt.

Itt lehet aláírni: http://payrise.eu

A honlap nyitó oldalának fordítása: az európai vállalatok kilábaltak a válságból, de míg a magasan lévő1% a gazdaságból származó nyereség majdnem 100%-át elvette, a munkavállalóknak évek óta nem emelték a fizetését.

 

A kompenzáció növekedése egy-egy munkavállalóra lebontva

 

A vezetők és a munkáltatók túl hosszú ideig állították szembe a munkavállalókat egymással egy lefelé menő bérversenyben. Ha több pénz marad a munkavállalók zsebében, az nemcsak nekik, hanem a gazdaságnak is kedvez, mert ezzel ők is hozzá tudnak járulni a gazdaság fellendítéséhez, ami gyorsabb növekedést és igazságosabb gazdaságot eredményez.

 

 

Bérek a GDP arányában

 

 

A kampányról:

Ahhoz, hogy ez megtörténjen, az európai szakszervezeti mozgalom kampányt indított

„Európában szükséges a béremelés -itt az ideje a MI felemelkedésünknek is!”

címmel.

Az európai munkavállalók béreinek emelése a társadalmi igazságosság kérdése is! Manapság a vagyon és a bérek közötti különbség növekszik, a béremelésnek a legjobb eszközei pedig a maguk a munkavállalói jogok, mint pl. a kollektív alku joga. Ezért kellene ezeket mindenkinek kezdeményeznie és támogatniaés nem támadnia, mint ahogyan az az elmúlt években történt. Ezért fogott össze az európai szakszervezeti mozgalom ebben a kampányban, hogy elérjék, hogy a munkavállalók béremelést kapjanak. 

Koller Erika

 

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: