Széchenyi 2020

Kerékpáros demonstrációó

Illusztráció

Kerékpáros demonstráció

 

 

A Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) kerékpáros demonstrációt szervez Tour de Poor - Tour de Hungrynéven 2017.október 6-án, pénteken 10.00 órától.

 

A SZÁD elfogadhatatlannak tartja, hogy az EMMI a szociális ágazati bérpótlék maradványösszegét, több mint 90 millió forintot,egy 106 indulóval zajló profi kerékpáros körverseny (Tour de Hongrie) finanszírozására fordította.

 

Ez az intézkedés ellentmond Balog Zoltán miniszter és Czibere Károly államtitkár azon állításainak, miszerint a szociális ágazat dolgozóinak munkáját a kormány erkölcsi és anyagi szempontból is elismeri „A szociális munkások a nemzet erőforrásai” mondta Balog Zoltán miniszter úr, 2015-ben.Ezen átcsoportosítás arculcsapásként érte a több mint 80.000 ágazati dolgozót, valamint az általuk ellátott embereket is.

 

Ugyanis mindeközben - az ágazatban dolgozók 2/3-nak alapbére akár 20 év munka után sem lépi át a minimálbért, vagy a garantált bérminimumot, legyen az szakdolgozó, vagy diplomás szakember; - a szociális intézmények egy része korszerűtlen, a felújítások késnek, vagy el sem indulnak;- továbbképzésekre és a kiégés megelőzésére a fenntartóknak nincs elegendő forrása; - az óriási fluktuáció és a szakember hiány még nagyobb terhet ró a dolgozókra, így az ellátásszakmai színvonala is csökkenhet; - mindezen körülmények méltatlan helyzetet eredményeznek az ügyfelek és az ellátásban dolgozó szakemberek számára egyaránt.

 

A 90 millió forint nem tűnik nagy összegnek, de például egy kisebb, hajléktalanokat ellátó

 

intézmény 2 évig tudna működni ekkora összegből, vagy akár egy 100 főt ellátó átmenti szálló is egy évig tudná fedezni minden kiadását belőle, vagy egyes pályázati kereteket is ki lehetne egészíteni 90 millió forintból.

 

A SZÁD a demonstráció során írásban átadja javaslatait a minisztérium képviselőjének, amelyek az ágazat dolgozói számára valódi anyagi és erkölcsi megbecsülést jelentenek.

 

A demonstráció útvonala: 1.Gyülekező: Buda, Fő utca 44-50. előtt, indulás 10.00 órakor a gyülekezőhelyről, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium épülete elől; 2. kerékpáros vonulás a Földművelésügyi Minisztériumhoz( Pest, V. ker. Kossuth tér); 3.kerékpáros vonulás az EMMI elé (V. ker. Akadémia utca 3.), ahol – a közlekedési viszonyoktól is függően, kb. 11.15-kor  -  a gyalog érkező demonstrálókkal közösen átadjuk a miniszter úrnak írott levelünket.Közben beszédek, (különös!) frissítők!

 

A demonstráció eddig a Tour de Poor (kb. a szegények kerékpárversenye), illetve a Tour de Hungry (nagyjából: éhségverseny) nevet kapta.

 

xxx

 

Lásd még:

 

Tour de Poor - Demonstrálnak a szociális ágazatban dolgozók

http://www.atv.hu/videok/video-20171005-tour-de-poor-demonstralnak-a-szocialis-agazatban-dolgozok

Az ATV Start vendége Köves Ferenc elnök, Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete

 

SZEF Sajtóiroda

 

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: