Széchenyi 2020

Mentődolgozóink: ágazati KSZ

Illusztráció

 

 

 

 

 

 

Mentődolgozóink: ágazati KSZ

 

Másfél éve tartó tárgyalások után 2017. ápr. 12-én, szerdán írták alá az egészségügyi ágazat kollektív szerződését. Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnökemellett a SZEF tagszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének (MÖSZ) elnöke, Toma Lajos, valamint a három kamara: a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) képviselői is részt vettek a megbeszéléseken.

A tárgyalások egyik legfontosabb pontja az ágazati kollektív szerződés megkötése volt. Kérik a nemzetgazdasági minisztertől, hogy ez “a több munkáltatós kollektív szerződés” az ágazat valamennyi munkavállalójára, a részben vagy egészben közfinanszírozott egészségügyi közszolgáltatást nyújtókra terjedjen ki. Az MSZ-EDDSZ elnöke azt mondta: bízik abban, hogy a szerződés kiterjesztését a legrövidebb időn belül, már a nyáron teljesíti a nemzetgazdasági miniszter.

(„Kollektív szerződés az Országos Mentőszolgálatnál” címmel délelőtt közöltünk írást, amely azt taglalta,az ott kötött KSZ hatálya az ottani munkáltatónál foglalkoztatott valamennyi közalkalmazottra kiterjed. A fenti cikkben már az egészségügy egészére vonatkozó KSZ-ről van szó.– Szerk.)

 

 

SZEF Sajtóiroda

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: