Széchenyi 2020

Azonnali béremelést!

Illusztráció

A ATV Híróra vendége volt Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára, a KÖZDEMOSZ képviselője.

Bárdos Judit, a szakszervezet főtitkára az ATV Start-ban elmondta, a belügyi dolgozók juttatásaira vonatkozóan 2008 óta semmilyen változás nem történt, ezért 2014-ben egy húsz százalékos béremelést tartanának reálisnak. Bárdos szerint mindez a költségvetésben nagyjából négyszáz milliárd forint kiadást jelentene, de mint mondta, arra van pénz, amire a politika szeretné, hogy legyen.
 
Bárdos szerint kizárólag Orbán Viktor politikai akaratán múlik, hogy a kormány rendezi-e közel hatszázezer munkavállaló sorsát. Ha nem rendezi, akkor bizony ez azt jelenti, hogy a kormány többet költ stadionokra, mint a közszolgálati dolgozókra - vélekedett a szakszervezeti vezető, aki azt is elmondta, hogy nem szeretnék utcára hívni a mintegy hatszázezer munkavállalót, már csak azért sem, mert jelenleg ott tartunk, hogy az állását kockáztatja például az a rendvédelmi dolgozó, aki az utcán, vagy akár a munkahelyén véleményt nyilvánít.

 

A beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető az ATV honlapján. 

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: