Széchenyi 2020

A SZEF nyílt levele Orbán Viktorhoz

Illusztráció

Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrnak
Budapest, 2010. május 14.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) vezető tisztségviselői nevében és a magam részéről gratulálok Önnek miniszterelnökké történő megválasztása alkalmából. Tudom, hogy Ön tisztában van Magyarország társadalmi, szociális és gazdasági helyzetével, mindazzal az igen nagy és kiterjedt feladattal, amelyet az Ön kormányának irányításával, de közösen kell megoldanunk.

A SZEF két évtizede tömöríti az állami és önkormányzati közszolgáltatások, a különböző közintézmények munkavállalóit, nyugdíjasait, a közigazgatás, a közoktatás, a kultúra, a rendvédelem, a szociális és egészségügy területéről egyaránt. Alapelvünk a mindenkori kormánnyal történő felelős, konszenzuskereső és megállapodásokat célzó tárgyalás, konföderációnk az elkövetkező időszakban is ezt tartja legfontosabb feladatának. Álláspontunk szerint a közszféra, annak minőségi működése meghatározó szerepet játszik a mindennapi élet valamennyi területén, és nélkülözhetetlen az Ön által is kívánt gazdasági teljesítmény eléréséhez.

A fentiek érdekében történő együttműködés reményében fogalmazta meg Szövetségi Tanácsunk konföderációnk elvárásait, javaslatait a hivatalba lépő kormány programjával kapcsolatban. Ezt levelem mellékleteként eljuttatom Önnek, kérve egyben az abban foglaltak figyelembe vételét a kormányzati elképzelések kialakítása és végrehajtása során.
Tisztelettel kérem, hogy Ön és kormányának tagjai a közszolgálati munkavállalók érdekeit védő ágazati szakszervezeteket és konföderációjukat, a SZEF-et, tekintsék az ország jövőjéért felelősséget érző szociális partnernek. Szövetségünk és tagszervezetei a különböző szintű párbeszédfórumokon készek a konstruktív együttműködésre, az elvárásainkkal, kezdeményezéseinkkel kapcsolatos szakértői szintű tárgyalásokra, és – akár több évre szóló – megállapodás megkötésére. Érdekeltek vagyunk abban, hogy közösen biztosíthassuk az ország számára nélkülözhetetlen közszolgáltatások kiegyensúlyozott, hatékony, az abban dolgozóknak perspektívát nyújtó működését.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Önnek és a Magyar Köztársaság Kormányának az ország érdekében álló eredményes munkát kívánok!
Bízva a hatékony együttműködésben, tisztelettel:

Varga László elnök


A SZEF elvárásainak összefoglalása IDE KATTINTVA tölthető le.A Fidesz válasza a SZEF Orbán Viktornak címzett nyílt levelére IDE KATTINTVA olvasható.

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: