Széchenyi 2020

Munkabeszüntetésre készülnek a postánál is

Illusztráció

Béremelést és a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követelnek a kézbesítők, szakszervezetük ezért tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt.-vel, és amennyiben nem születi számukra kedvező megállapodás, sztrájkot szervez.

A Kézbesítők Szakszervezetének szerint 2010. január 1-jétől 10 százalékos béremelést követelnek a 160 ezer forint alatti alapbérrel rendelkező dolgozók részére. Emlékeztetnek arra, hogy a postások bérrendezését minden eddigi postavezetés csak az „ígéret szintjén teljesítette”.
Emellett a postai ingatlanok - közöttük az üdülők, a Krisztina körúti Postapalota és a Szugló utcai székház - eladásából származó bevételből minden munkavállalónak egyszeri 100 ezer forint kifizetését követelik. Az érdekvédők úgy vélik: „a gyanús ügyletek megkárosították a postás társadalmat, mivel elvesztették a székházukat, valamint semmilyen bevételben nem részesültek belőle”. Amennyiben a követelésekről nem tudnak megegyezni a munkáltatóval, határozatlan idejű munkabeszüntetést kezdeményeznek.

Forrás: Index.hu

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: