Széchenyi 2020

A Városligeti emlékkő megkoszorúzása

Illusztráció

A magyarországi szervezett dolgozók 124 éve ünnepelték először május elsejét a munka ünnepeként. Ennek az első Városligeti Majálisnak emlékére került elhelyezésre a szakszervezeti emlékkő a Városligetben.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség

2014. április 29. (kedd) 14:00 órakor,

a budapesti városligeti emlékkőnél (Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor sarka)

megemlékezést tart. 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Kérjük, hozzon magával egy szál virágot! 

A Városligeti emlékkő története

A magyarországi dolgozók 124 éve ünnepelték először május elsejét a munka ünnepeként. Budapesten a Városliget, az akkori Aréna (Városligeti Szinkőr), a mai Ajtósi Dürer sor Dózsa György út sarkára érkeztek meg a felvonulók, hogy együtt követeljék a 8 órás munkaidőt. 
Huszonnégy éve emlékkő hirdeti azt a helyet, ahol hatvanezren jelenítették meg, hogy mit jelent az összefogás egy cél érdekében. Takácsok, tímárok, kovácsok, lakatosok, kereskedők, tanítók és kétkezi munkások, nők, férfiak, fiatalok és idősek követelték az emberhez méltó életet, munkájuk megbecsülését. Az emlékkő nem kizárólag a múltra emlékeztet bennünket, hanem a jelenre és a jövőnkre is. Akkor vagyunk hű folytatói elődeinknek, ha nem elégszünk meg a szólamokkal, de tettekkel felelünk meg azoknak. Ezzel fejezhetjük ki leginkább megbecsülésünket, azok felé, akik példát mutattak.  

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: