Széchenyi 2020

Miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni?

Kifizetődő tagnak lenni

A szakszervezeti tagság lehetőséget biztosít számodra, hogy beleszólásod legyen olyan fontos dolgokba, mint a munkahelyed biztonsága, béred alakulása vagy éppen munkakörülményeid jobbá tétele. Ezeken túl számos egyéb előnye is van a tagságnak: például részt vehetsz az érdekvédelmi szervezetek által tagjaiknak szervezett képzéseken, ahol megismerkedhetsz egy csomó emberrel, bizonyos cégek kedvezményeket biztosítanak neked, de szükség esetén ingyenes jogi tanácsadást is igénybe vehetsz.

Melyik szakszervezetbe lépjek be?

A legfontosabb, hogy mindenképpen érdemes szakszervezeti tagnak lenned, bárhová is lépsz be, mert csak így tudod igazán hatékonyan érvényesíteni az érdekeidet. Persze jó kérdés, hogy a sok közül melyik szakszervezet képes a leginkább képviselni a TE érdekeidet. Érdemes megnézned, hogy abban az ágazatban, amelyikben dolgozol, milyen szakszervezetek működnek, melyik mennyire nagy létszámú, erős. Ezután az is döntő lehet, hogy az adott szakszervezet melyik országos szakszervezeti szövetség (más néven: konföderáció) tagja, hiszen minél nagyobb konföderáció képviseli országos szinten az adott szakszervezet tagjainak érdekeit, annál nagyobb az esély arra, hogy a te problémád is meghallgatásra talál.

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) 13 szakszervezete a közszféra valamennyi ágazatát lefedi az általános kormánytisztviselőket, köztisztviselőket, közalkalmazottakat képviselő szakszervezettől elkezdve a speciálisan tanárokat, ápolónőket, rendőröket, egyes minisztériumok dolgozóit, művészeket tömörítő érdekvédő szervezetekig bezárólag.
Emellett a SZEF Magyarországon a legnagyobb, közszolgálatban dolgozókat képviselő konföderáció, s valamennyi, a közszolgák munkáját, bérezését befolyásolni képes érdekegyeztető fórum állandó tagja.
Az alábbiakban ágazatonként kereshetsz rá az egyes szakszervezetekre, hogy ki tudd választani, NEKED melyik a legmegfelelőbb.

Államigazgatás/közigazgatás:

Egészségügy, szociális szféra:

Rendvédelem:

Oktatás, kultúra, művészet, média:

Ha ezek után is bizonytalan lennél, hogy melyik szakszervezetet válaszd, hívj minket bátran, hogy segíthessünk neked. Telefonszámunk, amin hétfőtől csütörtökig 9-től 17 óráig, pénteken pedig 9-től 14 óráig elérsz bennünket: 06-1-413-1614.
De küldhetsz e-mailt is a szef@szef.hu címre, bármilyen szakszervezetekkel kapcsolatos kérdésedre szívesen válaszolunk.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
(Forum for the Co-operation of Trade Unions)

H-1068 Budapest, Városligeti fasor 10.
Telefon: 06-1-413-1614
Fax: 06-1-413-1615
E-mail: szef@szef.hu
Honlap: www.szef.hu

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: