A fiatal munkavállalók közszférában való részvételének motivációja

Illusztráció

"A fiatal munkavállalók közszférában való részvételének motivációja" címet vieslő projekt fő célkitűzése, hogy népszerűsítse a fiatalok körében a közszféra területén való munkavégzést. Ennek érdekében a projekt partnerek a program megvalósítása során azt vizsgálják, hogy a fiatalokat milyen tényezők motiválják a közszférás pálya választásában. pl. érdekképviseleti tevékenység, döntésekben való részvétel lehetősége, stb. Ehhez kapcsolódóan figyelemfelkető kampányokat is rendeznek a fiatalok körében, illetve minden partnerországban igyekeznek felmérni a hasonlóságokat és különbségeket.

Az együttműködési program fő pályázója a CEP, a spanyol rendőrszakszervezet, társpályázó a bolgár Podkrepa, társult partnerek a Lettországi Egyesült Rendőrszakszervezet, a Nezavisnost nevű szerb ágazati szakszervezet és a SZEF.

Az egy napos konferencián az öt ország, Spanyolország, Lettország, Szerbia, Bulgária és Magyarország együttműködő szakszervezetei mutatkoztak be, részletesen ismertetve a szerkezeti felépítésüket, aktivitásukat, funkciójukat nemzeti és nemzetközi szinteken. Az érthetőbb kommunikáció elősegítésére, a félreértések elkerülése végett a bolgár fél biztosított szinkrontolmácsokat a rövid prezentációhoz.

A 18 hónapos projekt során sor kerül úgynevezett tanulmányi látogatásokra az öt ország mindegyikében, valószívűleg március és augusztus között. Az első látogatás várhatóan Spanyolországban lesz. A megbeszélés második felében erről esett szó.

A nyitó konferncián a SZEF / SZEFIT képviseletében részt vett: Kerék Eszter SZEFIT alelnök.

A konferencián előadott SZEF-et bemutatkozó előadás a csatolmányban olvasható. 

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: