ETUC Ifjúsági képzési hét

Illusztráció

Az Európai Szakszervezeti Intézet (ETUI) Oktatási osztályának és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottságának együttműködésében 2017. január 23-27. között első alkalommal került megrendezésre az Ifjúsági képzési hét.

A főleg stratégiaalkotó és csapatépítő célú rendezvénynek a most még fagyos Ciprus szigete adott otthont. A rendezvényre kizárólag az ETUC Ifjúsági Bizottságának tagjai kaptak meghívást.

A mintegy 35 résztvevő különböző interaktív feladatokon és csoportmunkákon keresztül nem csak egymást, hanem a szakszervezeti mozgalom aktuális helyzetét, s legfontosabb kérdéseit is megismerhették, fejleszthették együttműködési készségüket és több témakörben is tapasztalatot cserélhettek más országok résztvevőivel.

Kiemelt téma és cél volt ezen belül az ETUC Ifjúsági Bizottság vezetőségének, az ún. „bureau”-nak a jelenlegi munkásságának és az ehhez kapcsolódó események, akciók bemutatása. Négy témában hangzottak el előadások: Nagy Viktória, az ETUC Ifjúsági Bizottságának alelnöke az Ifjúsági Garancia programról, illetve az ehhez kapcsolódó Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezésről beszélt (az előadásdiák letölthetőek a csatolmányból); Tom Vrijens az ETUC Ifjúsági Bizottságának elnöke a generációk közötti szolidaritásról és az Európai Szolidaritási Testületről; Ben Egan, az ETUC szakértője az Európai Jogok Szociális Pilléréről, míg Thiébaut Weber az ETUC konföderációs titkára Európa jövője, a munka jövője címmel tartott előadást.

Minden előadáshoz kapcsolódóan egy-egy interaktív feladat is kapcsolódott, amely a témakörök jobb megértését és feldolgozását szolgálta.

Végül a résztvevők kis csoportokban stratégia javaslatokat dolgoztak ki az ETUC Ifjúsági Bizottságának vezetősége részére. A résztvevők által legfontosabbnak tartott témakörök a következők voltak:

-         Ifjúsági mobilitás monitorozása, fair körülmények biztosítása

-         Erőteljesebb képviselet az Európai Ifjúsági Fórumban

-         A Munka jövője vita nyomon követése és befolyásolása

-         Az Ifjúsági bérek ellen kampány indítása

Az ETUC Ifjúsági Bizottság vezetősége a fenti javaslatokat figyelembe véve fogja kialakítani ezévi munkatervét.

A rendezvényen a SZEFIT képviseletében részt vett: Nagy Viktória SZEFIT elnök

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: