Beszámoló: Szakszervezeti érdekek erősítése az európai diskurzusban

Illusztráció

2015. július 11-12. között tartott közös ifjúsági konferenciájukon a magyar szakszervezeti konföderációk ifjúsági tagozatai összegyűjtötték és megvitatták az ifjúság legfontosabb zászlóshajó kezdeményezéseit a szakszervezeti érdekvédelemben.

A hétvégén elhangzott előadások tanulságaiként a következőket állapítottuk meg:

-          Az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum (ISZEF) egy nagyon hasznos és fontos fóruma lehet a kormányzat képviselőivel folytatott eszmecserének, különösen az újonnan megalakult Foglalkoztatás Munkacsoport révén. Ezért az ifjúsági tagozatok folytatni, illetve bővíteni kívánják részvételüket az ISZEF munkacsoportjaiban.

Majzik Balázs főosztályvezető-helyettes, EMMI Ifjúságügyi Főosztály előadása az ISZEF-ről (hamarosan)

-          A fiatalok és az egész magyar társadalom bérhelyzete komoly aggodalmakra ad okot. A mai minimálbér nettó összege továbbra sem éri el a létminimumot, a közmunkába kényszerítettek pedig még ennél is kevesebbet keresnek. A fiatal munkavállalók mindkét kereseti csoportban nagy arányban érintettek. Ez ellen sokkal határozottabban kell fellépni a jövőben.

Kiss Ambrus, Policy Agenda: Bérek, munkakörülmények című előadása a témában.

-          A fiatalokat még mindig nagy arányban sújtó munkanélküliség kérdésére csak részben tud megoldást kívánni a Magyarországon 2015 februárja óta működő, egyelőre csak a bevezetés fázisában járó Ifjúsági Garancia Program. Ennek gyakorlati megvalósításának gyorsítására, illetve a szociális partnerekkel történő sokkal szorosabb együttműködésre, a szakszervezetek és más civil szervezetek a megvalósításba való bevonására lenne szükség.

Az Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztató előadása az Ifjúsági Garancia Program hazai bevezetéséről

-          Sokkal hatékonyabban kell kihasználnunk azokat a kvázi közvetítő szervezeteket, amelyek szintén képviselni, hangoztatni tudják az üzeneteinket mind hazai, mind nemzetközi szinten. Ilyen partnerszervezetek lehetnek a Nemzeti Ifjúsági Tanács, a Strukturált Párbeszéd Munkacsoport, az Európai Ifjúsági Fórum és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Ifjúsági Bizottsága.

-          Nemzetközi kapcsolataink felhasználásával törekednünk kell a jó gyakorlatok minél hatékonyabb átvételére, átültetésére annak érdekében, hogy saját működésünket és a teljes magyar szakszervezeti mozgalmat is megújítsuk, fellendítsük. Az ETUC és annak Ifjúsági Bizottsága is kiemelt témaként foglalkozik a tagtoborzás kérdésével, amire nekünk is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a jövőben.

Neumann László előadása a YOUnion projekt eredményeiről

Salvatore Marra ETUC Ifjúsági Bizottság elnök előadása a témában

-          Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani! Mozgalmunk eredményeinek megfelelő kommunikációja és terjesztése, a modern csatornák hatékony kihasználása elemi érdekünk. Nekünk, fiataloknak élen kell járnunk a modern megoldások felkutatásában és bevezetésében. Mutassunk példát fiatalos, lendületes kommunikációval és akciókkal, merjünk felszólalni az ifjúság számára fontos témakörökben és bizonyítsuk be a társadalomnak, hogy hasznos és jó munkát végzünk!

Mikecz Dániel Republikon Intézet előadása a témában

Munkacsoportok eredményei:

-          Magyarországon a kollektív szerződéses lefedettség meglehetősen alacsony, inkább az állami cégeknél jellemző, körülbelül a munkavállalók 20%-át érinti. Szükségesnek látjuk, hogy a magyar szakszervezetek kiemelten törekedjenek a kollektív szerződések által lefedett munkavállalók számának növelésére, s a kollektív tárgyalásos folyamatokban korosztályi szempontok megjelenítésére. Véleményünk szerint ezen specifikus szempontok megjelenítése révén nem csak az általános szervezettséget lehetne növelni, hanem könnyebbé válna a fiatalok szervezése, megszólítása is. 

-          A társadalmi passzivitás leküzdése érdekében olyan jó ügyeket kell találni, amelyek mellé oda lehet állni. Ehhez hiteles vezetőket vagy éppen közismert személyiségeket kell találni, akiket a társadalom elfogad és követni tud. Fontos az egységesedés, a közös fellépés és a megfelelő, lehetőleg pozitív üzeneteket hordozó kommunikáció is.

-          A szakszervezeteknek közösséget kell építenie, szerveznie. Ehhez meg kell találni helyi szinten azokat az egyéni, illetve kollektív érdekeket, amelyek megfelelő motivációt biztosítanak a munkavállalóknak a közös fellépéshez. Nagyon fontos az egységesen megfogalmazott üzenet, amelyet aztán együtt képviselve kell minél szélesebb körben terjeszteni.

-          Szintén rendkívül fontos téma az utánpótlás nevelés, hiszen a magyar – és a nemzetközi – szakszervezeti mozgalom is elöregedő tendenciát mutat, ennek ellenére a szakszervezetek sok esetben nem mutatnak kellő elkötelezettséget a jövő generációk képzése, a kihívásokkal szembeni felvértezése iránt. Ezért javasoljuk központilag szervezett mentorprogramok bevezetését, amelyben a fiatal szakszervezeti tagok egy idősebb, tapasztaltabb mentor segítségével felkészülhetnek a jövőbeli szakszervezeti munkára. Ennek a mentorprogramnak két lába lenne, egy oktatási és egy gyakorlati, tapasztalati rész, amelyet aztán központi monitoring rendszerrel kellene nyomon követni.

Képgaléria:http://szef.hu/bemutatkozunk/keptar/kepek/54

Sajtóközlemény: http://szef.hu/szefit/hirek/5konf_sajto_20150712

Szolidaritás.hu interjú: http://szef.hu/szefit/hirek/media/nagy_klubradio_20150803

Facebook esemény:https://www.facebook.com/events/1590299257925068/

A konferencia részletes programja a csatolmányban olvasható.

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: