Ifjúsági Együttműködési Nyilatkozat

Illusztráció

 

Közös Ifjúsági Együttműködési Nyilatkozatot fogadtak el a hat szakszervezeti konföderáció ifjúsági szervezetei közös képzésükön, Balatonszemesen az alábbiak szerint:

1.    Mi, a magyar szakszervezeti konföderációk ifjúsági szervezetei egyaránt elkötelezettek vagyunk a magyarországi ifjúság helyzetének javítása iránt, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a fiatalokat és a munka világát érintő kérdésekben a minél szélesebb körű összefogást a szakszervezeti szolidaritás jegyében. Ennek megfelelően a jövőben rendszeressé kívánjuk tenni az egymással való párbeszédet és egyeztetést. Szükség esetén közösen lépünk fel a fiatalok érdekében.

2.    Aggodalommal figyeljük a növekvő ifjúsági munkanélküliség, az elvándorlás, a fekete foglalkoztatás, a felsőoktatási helyzet és a pályakezdő fiatalok romló esélyeinek jelenségét, amely a fiatalok kiszolgáltatottságának növekedését eredményezi az élet minden területén, különösen a munkaerő-piacon. Ezért fontosnak tartjuk, hogy az ifjúság életminőségét meghatározó tényezők mint a munkavállalás lehetősége, a tisztességes bér, a családalapítás, a gyermekvállalás, a lakáshoz jutás, a megfelelő egzisztencia kialakításának feltételei elérhetőek legyenek minden fiatal számára. A problémák orvoslására további kormányzati programokat és beavatkozást sürgetünk, melyhez minden szervezeti és szakmai segítségünket felajánljuk.

3.    A munkavállaló ifjúság képviselőiként elkötelezettek vagyunk a szakszervezeti mozgalom pártpolitikai függetlensége mellett, és minden demokratikus erővel kész vagyunk a tárgyalásra a fiatalok helyzetének javítása érdekében.

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: