A legjobb lehetőség progresszív változásokra az utóbbi 10 évben

Illusztráció

Az ETUC római félidős konferenciájának részvevői szerint most kínálkozik a szakszervezetek számára a legjobb lehetőség a progresszív változások elérésére az utóbbi 10 évben. A konferencia zárónyilatkozata arról beszél, hogy 10 évvel a gazdasági és pénzügyi válság kitörését követően végre lehetőség nyílhat arra, hogy a szakszervezetek hatékonyabban lépjenek fel a globalizáció, digitalizáció és az éghajlatváltozások következtében a munkavállalókat érintő negatív változások ellen.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) hagyományos félidős konferenciája ezúttal az Európai Unió alapjait lerakó Római Szerződés 60. évfordulóját ünnepelve Rómában került megrendezésre. A rendezvény egyfajta időközi értékelése az ETUC Titkárság kétéves munkájának, amely nemcsak a 2015-ös párizsi Kongresszuson történt megválasztásuk óta eltelt időszak munkájáról adott számot, de meghatározta a következő két év legfőbb feladatait, irányvonalait is.

A konferencia nyitónapját megtisztelte jelenlétével Marianne Thyssen, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős tagja is, aki köszöntő beszédében kiemelte, hogy ma a Szociális Európa kérdése égetőbb, mint valaha. Ahhoz, hogy a jövőt formálni tudjuk biztosítanunk kell a fenntarthatóságot és az igazságosságot. Ezért a Bizottság azon dolgozik, most hogy a gazdasági körülmények is lehetővé teszik, hiszen csökken a munkanélküliség és újra növekvő pályán van a gazdaság, hogy a szociális aspektus beépüljön az európai gazdaságba, s hogy a munkavállalók egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak ugyanazon a munkahelyen - ez a társadalmi méltányosság kérdése. Köszönetet mondott az ETUC-nak a közös munkáért, s kiemelten azért, hogy támogatta a Bizottság a munka és magánélet egyensúlyát elősegítő bizottsági csomagot.

A panelbeszélgetések az ETUC cselekvési területei köré csoportosultak a konferencia során:

1. Új gazdaságpolitika: beruházás a minőségi munkahelyek teremtésébe, az európai gazdasági kormányzás reformja

Bebizonyosodott az elmúlt 10 évben a válság kitörése óta, hogy a neoliberális, megszorításokra épülő gazdaságpolitika nem hoz magával gyors növekedést. Az ETUC továbbra is az Európai Unió GDP-jének 2%-val megegyező mértékű beruházást sürget. A Junker-terv második verziója egy lépés ebbe az irányba, de a források még mindig nem elegendőek.  

Ugyanakkor be kell fejezni a munkavállalók kizsákmányolását, bujtatott önfoglalkoztatásba és atipikus munkavégzésre kényszerítését, alulfizetését. A beruházások finanszírozására az ETUC egy ún. Európai Kincstár létrehozását javasolja, illetve hogy szigorúbban lépjenek fel az adóelkerülés ellen.

2. A kollektív tárgyalások intézményrendszerének újjáépítése, béremelés Európában és a Szociális Jogok Európai Pillére

A Szociális Pillér egy régóta várt és esedékes intézkedés lenne az EU-ban, azonban a Bizottság javaslata továbbra sem kellőképpen világos, s aggodalomra ad okot, hogy előreláthatólag nem minden tagországra fog vonatkozni.

Ma Európában 118 millióan élnek a létminimum alatt. A bérek emelésére egyértelműen szükség van, ami elősegítené a fogyasztás és ezáltal a gazdaság növekedését is. Erről szól az ETUC jelenleg is futó béremelési kampánya.

Ki kell emelni továbbá azt is, hogy már most egy kétsebességes Európáról beszélünk, el kell érni, hogy a multinacionális cégek a telephelyeiken is biztosítsák az anyavállalathoz hasonló körülményeket a dolgozóiknak, ne az alacsony munkaerő reményében és a kizsákmányolás céljával érkezzenek pl. Kelet-Európa országaiba.

3. Munkahelyi demokrácia: a munkavállalói részvétel jövője és az EU Ipar 4.0 politikája

A munkahelyi részvétel intézményeit (üzemi tanácsok és európai üzemi tanácsok) a szakszervezetek fontos partnereinek tekinti az ETUC. Fontos lenne, hogy az ún. acquis (közösségi vívmányok) kiemelt részévé váljanak a munkavállalói jogok az EU-ban.

Az ETUC javasolja és támogatja a fenntartható vállalatok vízióját, melyek a munkavállalókkal együttműködésben alakítják ki működésüket.

4. A munka jövője, az európai szakszervezeti mozgalom jövője

A munka jövője és a szakszervezeti mozgalom jövője szorosan összefügg. Fel kell lépnünk az atipikus foglalkoztatás terjedése ellen, szabályozni kell a ma még kérdéses területeket, mint például a platformokon történő munkavállalás, vagy éppen a felhő alapú munkavégzés.

A digitalizáció kihívására is reagálni kell, a jövőben a munkahelyek 90%-hoz szükség lesz digitális kompetenciákra, így azok javítása európai szinten kulcsfontosságú a munkavállaók munkaképességének megőrzése, illetve növelése érdekében.

A szakszervezeteknek fel kell lépniük a munkakörülmények fokozatos romlása ellen és egy erősebb szociális párbeszéd és kollektív tárgyalások révén meg kell védeniük az eddig elért eredményeiket, s meg kell akadályozniuk a kizsákmányolást. A munkavállalóknak jogok van a szabadidőhöz (right to disconnect), hogy ne legyenek mindig minden pillanatban elérhetőek.

5. Fenntartható fejlődés és igazságos átmenet; nemek közötti esélyegyenlőség

Az ETUC továbbra is támogatja a gazdaságban a dekarbonizációt és a zöld technológiák alkalmazását, hiszen egy halott bolygón munkahelyek sincsenek. Azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy minden egyes megszűnt munkahely helyett több, mint egy újat kell létrehozni.

A nemek közötti esélyegyenlőség előmozdítása érdekében be csökkenteni kell a nemek közötti bérszakadékot, illetve nyugdíjszakadékot, s munka és a magánélet jobb egyensúlyának biztosítása által lehetővé kell tenni a nők munkaerőpiaci szerepvállalásának növekedését.

6. Fair migráció és mobilitás, befogadás és egyenlő bánásmód, harcunk a szociális dömping ellen

Az ETUC-nak kötelessége fellépni a menekültek ügyében. Jelenleg rengeteg menekült ragadt Törökországban, a sorsuk rendezésére várva. AZ ETUC a tagállamok közötti tisztességes elosztást támogatja, illetve arra is felhívja a figyelmet, hogy a mielőbbi munkaerőpiaci integrációjuk az EU hosszú távú gazdasági érdeke is.

Kapcsolódó anyagok angol nyelven:

Rudy de Leeuw ETUC elnök beszéde: https://www.etuc.org/speeches/etuc-mid-term-conference-speech-rudy-de-leeuw-etuc-president-towards-workers-europe-and#.WTAnj2jyhPY

A konferencia zárónyilatkozata: https://www.etuc.org/press/trade-unions-best-opportunity-progressive-change-10-years#.WTAnkWjyhPY

A konferencián az ETUC Ifjúsági Bizottságának képviseletében részt vett és a beszámolót készítette: Nagy Viktória SZEFIT elnök, ETUC Youth Committee alelnök

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: