Széchenyi 2020

Munkaerő-piaci folyamatok Magyarországon konferencia

Illusztráció

Az ÉTOSZ Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülésmeghívja Önta

Munkaerő-piaci folyamatok Magyarországon

(a növekvő munkaerőhiány háttere és következményei)

c. konferenciára

Budapest VI., Városligeti fasor 46-48. I. emeleti előadóterem MaSZSZ székház

2017. november 17. de. 10.00-15.00 óra 

 

A konferencia keretében a szervezők felkérésére Köllő János, a MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének főmunkatársa, a   munkaerőpiac, a tőke-munka kapcsolatok és a regionális egyenlőtlenségek nemzetközileg ismert szakértője tart bevezető előadást. A konferencia   az alábbi kérdésekre keresi a választ:

  • Melyek a munkaerőhiányt alakító tartós és melyek az átmeneti tényezők? 
  • Kik a jelenlegi munkaerőpiaci helyzet nyertesei és kik a vesztesei?  Hogyan hat a   munkaerőhiány a bérek alakulására?
  • Meddig maradhat fenn a jelenlegi keresleti piac? Milyen jövőkép látszik  kirajzolódni  az eddigi munkaerő piaci folyamatok folytatódása esetén?  
  • Hogyan lehetne elmozdulni a kiszámíthatóbb,  a gazdasági növekedést jobban támogató munkapiaci viszonyok felé?Hogyan szolgálhatja az érdekegyeztetés, a szociális párbeszéd  ezt a célt? 

A bevezető  előadást kiegészíti a munkaadók és a szakszervezetek felkért szakértőinek hozzászólása.  Az előadások, korreferátumok és az utánuk következő eszmecsere fő célcsoportját  a szakszervezeti és üzemi tanácsi tagok, tisztségviselők képezik,  de bármely érdeklődő  részvételét szivesen látjuk. 

A részvételi díj kávéval, frissítővel és büfé ebéddel:  14 000  Ft/fő, amely az Áfa-t is tartalmazza. Jelentkezési határidő: 2017. november 15.

Jelentkezni lehet a mellékelt jelentkezési lapon, e-mailen: etosz@etosznet.hu (a kitöltött jelentkezési lap szkennelt megküldésével), illetve levélben:

1068  ÉTOSZ Egyesülés, 1068 Budapest, Benczúr u. 45.

A jelentkezéseket időrendben fogadjuk el és jelezzük vissza.

Fizetés banki átutalással az alábbi bankszámla számon:

KH Bank 10200940-21514481-00000000.

További felvilágosítás Kisgyörgy Sándornál (telefonszám 0630/277-47-90), vagy Pintér Melindánál (telefonszám: +36-1-445-2017).

Az oldal csatolmányt tartalmaz.

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: