Széchenyi 2020

Demonstráció az india nagykövetség elött

A nemzetközi akció keretében szervezett indiai érdekvédők ügyével szimpatizálók tüntetésen az indiai nagykövetség előtt 2017. ápr. 4-én 12 órakor a SZEF Központi Irodájának több dolgozója részt vett.

 

13 indiai szakszervezeti felelőst halál- vagy életfogytiglani büntetés fenyeget!
A Suzuki japán multinacionális manesari leányvállalata, a Suzuki-Maruti vezetése mindenáron meg akarta akadályozni üzemében egy független szakszervezet megalakulását.  
 
2012-ben egy üzemi incidens során tisztázatlan körülmények között meghalt egy menedzser. Dolgozók százait tartóztatták le.
 
A letartóztatottak közül 117-et felmentettek. 31-et különböző bűncselekményekben nyilvánítottak bűnösnek, 13-at pedig – bizonyítékok nélkül – gyilkosságért. Indiában ezért halálbüntetés vagy életfogytiglan jár.   
 
Az ítélethirdetésre márc. 17-én került sor.
 
Gyilkosságban 13 dolgozó találtatott bűnösnek, közöttük 11-en a független MSWU szakszervezet felelősei.
 
Nincs vesztenivaló időnk, mozgósítanunk kell azért, hogy igazságot szolgáltassanak a Maruti minden elítélt dolgozója számára, és különösen azért, hogy megmentsük a 13-ak életét.
 
 
A munkásosztály nemzetközi szolidaritásának legjobb hagyományai szerint a világban már mintegy 100 szakszervezet fordult az indiai hatóságokhoz nagykövetségekeiken keresztül és követeli:
 
SZABADSÁGOT MINDEN BEBÖRTÖNZÖTT SUZUKI-MARUTI DOLGOZÓNAK! HAGYJANAK FEL A SZAKSZERVEZETEK ÜLDÖZÉSÉVEL!

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: