Felkészültünk az új munka világára?

Illusztráció

Az őszi konferencia témája az egyre gyakoribban előforduló atipikus foglalkoztatási formák voltak. Hazánkban még csak néhány típus elterjedt, például az alkalmi foglalkoztatás, amelynek feltételeit külön jogszabály - a 2010. évi LXXV. törvény –rendezi. Azonban vannak olyan atipikus formák, amelyek a magyar munkáltatók nem alkalmaznak. Például amikor a munkavállaló több munkáltatónál dolgozik egyszerre részmunkaidőben. Ilyenkor a munkavállaló munkakörét nem a szervezeten belül osztják meg, hanem több munkáltató biztosít számára munkát részmunkaidőben. Arra próbáltunk meg választ keresni, hogy miként tudnánk ezeket az új atipikus foglalkoztatási formákat bevezetni a köztudatba és melyiknek milyen előnyei vagy esetleg hátrányai vannak.

A konferencia első napján a szlovák Jozef Kollar és a FES régiós projekt vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Az első előadást Prof. Dr. Hartmut Hirsch-Kreinsen, a dortmundi egyetem professzora tartotta, aki bemutatta számunkra, hogy milyen hatása van a digitalizációnak a munkavilágára. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a digitalizáció legfőbb hátránya az, hogy bizonyos munkakörökben dolgozó emberek helyét gépek veszik át. Az éremnek azonban két oldala van, hiszen vannak olyan veszélyes munkafolyamatok, amelyek korábban emberéletet követeltek, manapság pedig biztonságosan elvégezhetőek, kockázat nélkül.

A délutáni második fele pedig egy 5 résztvevős panelbeszélgetéssel telt, ahol képviseltette magát a munkáltatói, a munkavállalói és az állami oldal egy-egy képviselője is. Nekem nagyon tetszett az a megoldás, hogy mi is bekapcsolódhattunk a konzultációba és formálhattuk a beszélgetés menetét, hiszen a modern technika vívmányának köszönhetően a telefonunkon szavazhattunk bizonyos kérdésekben és a SLI.DO nevű felületen egymás üzeneteit olvashattuk, kommentálhattuk.

Szombat délelőtt két csoportban folytattuk a projektmunkát. Én azt a témát választottam, amit a szakszervezeti munkámban jobban tudok hasznosítani, nevezetesen: Hogyan tudnak fejlődni, lépést tartani a szakszervezetek az új munka világával. Ez egy kulcskérdés, hiszen jelentősen befolyásolja a szakszervezetek jövőjét az, hogy milyen módon alkalmazkodnak a munkaerő-piaci folyamatokhoz és szólítják meg a tagokat. A fiatalokat már nem lehet hangzatos „Értetek küzdünk.” jelmondattal megnyerni. Figyelemfelkeltő és merőben más módszerrel lehet őket megszólítani.

 

Összegyűjtöttük, hogy mit kell tennie a szakszervezetnek és mi az amitől tartózkodnia kell.

Mit tegyen a szakszervezet?

  • Szakértők bevonásával dolgozzon ki egy stratégiát a hatékony és állandó online megjelenésére
  • Fogadja el az új foglalkoztatási formákat
  • Folytasson aktív párbeszédet az érintettekkel (munkavállalók, munkáltatók, állam)
  • Legyen proaktív a közös irányelvek, stratégiák kidolgozásában és megvalósításában
  • Vegyen fel a tagjai közé az informatikában jártas szakembereket, akik segíthetnek az online felületek például weboldal karbantartásában
  • Támogassa azokat a fiatalokat, akik új lendületet hoznak a szervezetbe

Mit ne tegyen a szakszervezet?

  • Ne pánikoljon és ne legyen passzív, elutasító az újjal, a változással szemben
  • Ne lassítsa vagy blokkolja a technika fejlődésével járó változásokat
  • Ne akadályozza meg az ambiciózus fiatalokat abban, hogy elmondják a véleményüket, javaslatukat

A projektmunka végén összegeztük a javaslatainkat és bemutattuk a másik csoportnak.

A téma gyakorlati vonatkozását élőben is megnézhettük, hiszen elmentünk a pozsonyi Volkswagen gyárba. Több ezer négyzetméteren sok szorgos kéz rakta helyére az autók minden egyes alkatrészét. Voltak olyan munkafolyamatok, amelyeket csak gép végzett és a csoportvezetőnk említette, hogy vannak olyan munkafolyamatok is, amit a technikai fejlődés ellenére csak emberi erővel lehet elvégezni. Igazán érdekes volt látni testközelből, hogy milyen jól és szervezetten tud dolgozni az a több száz ember és az a sok-sok gép. Mindenki tudta a dolgát és az autók egymás után sorra kerültek ki a hatalmas felvonókon, hogy aztán új gazdájuk használatba vehesse őket.

Minden résztvevő kapott egy példányt az Eurofound által 2015-ben publikált anyagból, ami az új foglalkoztatási formákat kimerítően mutatja be és a tanulmány végén értékeli a hatásukat is a munkaerőpiacra, a szociális biztonságra.

A szlovák szervezők mindent megtettek a hétvége sikeréért és ez maximálisan teljesült is, amiért hálásak voltunk nekik. Sok új információval tértünk haza és új barátokat ismerhettünk meg.

Készítette: Lénárt Angéla

Hozzászólások

Töltődik...

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: