Széchenyi 2020

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatója

Tisztelt Elnök Úr / Elnök Asszony!

Ezúton örömmel értesítem Önt arról, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, mint közhasznú szervezet az elmúlt években folyamatosan bővítette az üdülési támogatására fordítható összeget. A társadalmi összefogás és szolidaritás eredményeként 2005. évben 1,5 milliárd forint keret összeg állt rendelkezésre, mely mintegy százezer személy részére biztosított támogatást.

Az Alapítvány 2006. évben 2.3 milliárd forint értékben kívánja támogatni a szociálisan rászorultak pihenését, kikapcsolódását, rekreációját, ami kb. 150 ezer szociálisan hátrányos helyzetű személynek tud támogatást biztosítani. Engedje meg, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nevében ezúton felhívjam szíves figyelmét az Alapítvány 2006. évi pályázataira.

Pályázat megnevezése Támogatási keret
Együtt pihen a család – családok részére 500 millió forint
Gondtalan pihenés – munkavállalók részére 700 millió forint
Ezüst nyár – nyugdíjasok részére 500 millió forint
Esély a pihenésre – fogyatékkal élők részére 350 millió forint
Vakációs program – szakmunkástanulók részére 150 millió forint
Kollektív pihenés – szakszervezetek részére 100 millió forint

A támogatandók köre 2006. évben:

  • Aktív munkavállalók esetében: foglalkoztatási jogviszonyban lévő, vagy regisztrált munkanélküli személy, akinek havi bruttó együttes jövedelme nem haladja meg a kérelem benyújtását megelőző hónapban a 85.000,- Ft-ot , és más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó jövedelme nincs. (munkabér, GYES, GYED, GYET, ápolási díj munkanélküli ellátás).
  • Inaktívak esetében: nyugellátásban, baleseti nyugellátásban vagy nyugdíjfolyósító szervek által folyósított nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy, akinek havi ellátása nem haladja meg a 2005. évi öregségi nyugdíj legkisebb összegének háromszorosát, azaz 74.100 Ft-ot és más munkaviszonyból vagy vállalkozásból származó jövedelme nincs.

A fentiekben hivatkozott pályázatok teljes szövege, valamint a kérelem benyújtásához szükséges „PÁLYÁZATI ADATLAP 2006” a www.udulesicsekk.hu internetes oldalról letölthető, amelyet postai úton a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 1519. Bp. Pf.: 563 címére kell eljuttatni. A pályázatok benyújtási határideje: 2006. április 30. A pályázatok elbírálása folyamatos.

Ezúton szeretnénk kérni az Önök támogatását abban, hogy az Önökhöz forduló érdeklődőknek tájékoztatást adjanak abban, hogyan juthatnak pályázati űrlapokhoz, sok esetben a pályázati lap helyesen való kitöltésében, az önrészek átvállalásában, ill. a pályázatok továbbításában. Szeretnénk, ha az Önök közreműködésével minél több rászorult tudna környezete figyelmességének és támogatásának eredményeként az adott lehetőséget kihasználva pihenni és üdülni.

Budapest, 2006. január 12.


Szívélyes üdvözlettel:

Karácsony Mihály
Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány
Elnök

 
Szakszervezetek.hu
legfrissebb híre: